Pro sau contra injectiei letale?


Pro sau contra injectiei letale?

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
(1 voturi, media: 5,00 din 5)
Loading...

Un barbat caruia ii lipseste o parte din creier, in urma unui accident survenit in urma cu 40 de ani, urmeaza sa fie executat marti seara.

Multi se intreaba insa daca nu cumva se pune la cale o crima, tinand cont de faptul ca lui Cecil Clayton, care a ucis un ofiter in 1996, i s-a extirpat o parte din lobul frontal stang, adica regiunea cerebrala ce controleaza judecata, inhibitiile si comportamentul impulsiv, conform The Guardian.

In 1972, Clayton, care are in prezent un IQ de 71, taia lemne, cand o bucata l-a lovit in cap. I-a strapuns creierul, iar multe aschii au ramas in acesta. Pentru a-i salva viata, chirurgii au fost fortati sa-i indeparteze o parte din creier, o cincime din lobul frontal stang.

Accidentul a avut un impact devastator. Omul, un devotat sot si tata a cinci copii, care canta si predica in biserica, s-a ales cu pierderi severe de memorie si a ajuns alcoolic. S-a despartit de sotie, a inceput sa aiba halucinatii si a devenit violent.

La 24 de ani dupa accident a ajuns sa ucida un ofiter de politie, pe Christopher Castetter. Cand a fost arestat era intr-o stare de confuzie, mentionand ca nu fusese la locul crimei.

Marti, la ora locala 18.00, Clayton va fi executat prin injectie letala, chiar daca mai multi experti l-au declarat alienat mintal si avand dizabilitati la nivel intelectual. Incercarile avocatilor de a amana executia nu au avut pana acum succes.

Constitutia SUA interzice executarea oricui este alienat mintal. In plus, este interzis sa fie executat un detinut cu dizabilitati de ordin intelectual.

Chiar evaluarile lui Clayton, datand inca din 1978, au aratat ca barbatul are serioase traume la nivelul creierului in urma accidentului.

Clayton citeste la nivelul unui copil de noua ani, are halucinatii auditive si vizuale, fiind convins ca in permanenta este insotit, oriunde ar merge, de un barbat si o femeie. Este incapabil de sarcini simple, cum ar fi sa ceara de mancare la cantina. In plus, este convins ca nu va fi vreodata executat, pentru ca Dumnezeu va interveni si il va elibera, astfel incat sa se intoarca in biserica unde obisnuia sa cante si sa predice.

In Missouri, din noiembrie 2013, au fost executat, in medie, cate un detinut pe luna. Singurul stat cu aceleasi obiceiuri este doar Texasul.Publicat de admin la luni, aprilie 18th, 2016